Könyvbörze az Írószövetségben

Könyvbörze az Írószövetségben 2011. december 1 – 3.
Az Magyar Írószövetség és a Könyves Szövetség közös rendezvénye
1062 Bp., Bajza u. 18. Nyitva 12-tól 20 óráig

A Terézvárosban tartandó Könyvbörze célkitűzése, hogy igényes szépirodalmi és szaktudományos műveket juttasson el az olvasóközönséghez szinte filléres áron. A Könyves Szövetség tagkiadó elfekvő raktárkészletükből válogatják ki a címeket és bocsátják kereskedelmi forgalomba korlátozott példányszámban az 50, 100, 200, 300, 400, 500, 700 és 1000, 1500 Ft-os árkategóriák valamelyikében. (Ez a legtöbb esetben a könyv eredeti árához képest 90-95%-os árengedményt jelent). Olyan, az elmúlt években kiadott művek kerülnek itt terítékre, melyek megjelenésük után három-négy hónappal kikerültek a könyvforgalomból: a könyvterjesztők számára a szűkebb olvasóközönség szakmai, irodalmi érdeklődése nem minősül könyvsikernek, ezért rövid időn belül visszáruzza az ilyen címeket. A Könyvbörze missziója tehát az, hogy ezek a könyvek és leendő olvasóik egymásra találhassanak.

A hatodik Könyvbörzét idén december 1-je és 3-a közt tartjuk immár megszokott helyén, az Írószövetségben: tizenöt könyvkiadó közel több mint hatszáz címmel lesz jelen ezen a rendezvényen. Az árusítást idén is a Gutenberg Könyvesiskola diákjai végzik.

A kiadók: Éghajlat, Fekete Sas, Fiatal Írók Szövetsége, Hét Krajcár, Hitel, Kortárs, Magyar Napló, Nap, Napkút, Orpheusz, Pro Pannonia, Ráció, Századvég, Széphalom, Teleki Téka, Trikolor

Az árusított könyvek listája megtekinthetőek lesznek a www.konyves-szovetseg.hu oldalon.

A rendezvény támogatói: MASZRE, NEFMI, NKA, Magyar Írószövetség.