Videók

Nemzetközi Civil Etikai Konferencia 2013 Budapest – Videó

Vajon hol helyezkedik el a modern demokratikus társadalmi rendszereken belül a civil társadalom? Milyen szerep jut a civil szférának az általános közjó, a demokrácia és a szabadság újrateremtésének folyamatában? Hogy viszonyul a kereszténység a civil szférához, illetve diktálhat-e bármiféle erkölcs egy művésznek? – többek között ezekre a kérdésekre is keresték a válaszokat a múlt héten megrendezett Nemzetközi Civil Etikai Konferencián., melynek előadásaiból készítettünk egy rövid válogatást.

A nagy utazás Krakkóba – Videó

Jaroslaw Kaczynskivel ünnepeltek a magyar civilek, lengyelek ezrei hallgatták végig Krakkóban Csizmadia László beszédét és kiáltottak fel többször: “Viktor Orban”, majd “ruszkik haza”. Kaczynski és Csizmadia hitet tett a nemzetek önrendelkezésén alapuló patrióta Európa mellett. Bayer Zsolt a Gazeta Polska főszerkesztőjével tartott tartott sajtótájékoztatót, Oláh János és a Magyar Napló szerzői lengyel-magyar irodalmi estet rendeztek. A hat busznyi magyar civil közül sokan már harmadszorra jöttek, barátságok is szövődtek már a lengyel testvérklubok tagjaival. Videótudósítás a CÖF krakkói útjáról!