Hírek

Beszélgetések a magyar széppróza napja alkalmából

Partnereinkkel együttműködve örömmel vettünk részt a magyar széppróza napjának megünneplésében. Szeretettel ajánljuk az ez alkalomból készült beszélgetéseket.   Irodalmi Magazin – Az ember tragédiája Dr. Molnár Krisztinával, a magazin szerkesztőjével beszélget Nemes Attila. Készült 2021. február 10-én, a Magyar Napló Könyvesboltban. A program a Magyar Széppróza Napja alkalmából, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.(…)

Virtuális bemutatók

Virtuális bemutatóink egyikében az Irodalmi Magazin Csoóri lapszámáról beszélget Dr. Molnár Krisztina főmunkatárssal Nemes Attila szerkesztő. A beszélgetés megtekinthető: ITT Másik virtuális bemutatónkon Berta Zsolt: Szomjas szűz című könyvéről beszélgetett a szerzővel Bíró Gergely szerkesztő. A beszélgetés megtekinthető: ITT A virtuális rendezvény az NKA támogatásával valósult meg. Köszönjük!  

Az „Írók a katedrán – Rendhagyó irodalomórák” programsorozatának harmadik állomása

Magyar Napló Kiadó és a FOKUSZ Egyesület közös „Írók a katedrán – Rendhagyó irodalomórák” programsorozatának harmadik állomása a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola volt a 2019/2020-as tanévben. 6. osztályos tanulók találkozhattak Mirtse Zsuzsa íróval, költővel, szerkesztővel. A szerző legújabb könyvéről, a Tizenhárom bűvös tükörről tartott interaktív bemutatót. A diákok a mesei hagyományokat és meseelemeket felelevenítve(…)

Az „Írók a katedrán – Rendhagyó irodalomórák” programsorozat második állomása

Magyar Napló Kiadó és a FOKUSZ Egyesület közös „Írók a katedrán – Rendhagyó irodalomórák” programsorozatának második állomása a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola volt a 2019/2020-as tanévben. 9. osztályos tanulók ismerkedhettek meg az Irodalmi Magazinnal és Dr. Molnár Krisztina főmunkatárssal. A diákok átfogó képet kaptak egy lapszám létrejöttéről és a szerkesztőségi munkakörökről. Emellett Dr. Molnár Krisztina(…)

Vendéglő a Parnasszuson – A Magyar Széppróza Napját ünnepeltük Győrött

Ízes, zenés irodalmi esttel ünnepelte 2020. február 27-én a FOKUSZ Egyesület, a Győri Kisfaludy Károly Könyvtárral és a Magyar Napló Kiadóval közösen a Magyar Széppróza Napját. Az telt házas, száz fő részvételével zajló programon a Hangraforgó zenekar dalát követően Horváth Sándor Domonkos igazgató, majd Nemes Attila, a FOKUSZ Egyesület képviselője köszöntötte a megjelenteket. A Mihályi(…)

Az „Írók a katedrán – Rendhagyó irodalomórák” programsorozat idei első állomása

Magyar Napló Kiadó és a FOKUSZ Egyesület közös „Írók a katedrán – Rendhagyó irodalomórák” programsorozatának első állomása a budapesti Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium volt a 2019/2020-as tanévben. osztályos tanulók és az író-olvasó szakkör egy része ismerkedhetett meg Berta Zsolt íróval, zenésszel. A dupla óra során a szerző Jancsiszög című regényéből olvasott fel, emellett Szomjas Szűz(…)

„Írók a katedrán – Rendhagyó irodalomórák” – Bolla Eszter szerkesztő, Pápán

A Magyar Napló Kiadó és a FOKUSZ Egyesület közös „Írók a katedrán – Rendhagyó irodalomórák” programsorozatának következő állomása a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium volt. A 9. és 11. osztályos tanulóknak alkalmuk nyílt megismerkedni a kiadói munkával, a könyvkiadók működésével. Bolla Eszter szerkesztő a könyvkiadás, a folyóirat-szerkesztés és az irodalmi rendezvényszerezés mellett pályaválasztási tanácsokat(…)

Irodalmi estet szervezünk a Magyar Széppróza Napja alkalmából

A Magyar Írószövetség, a  FOKUSZ Egyesület és a Magyar Napló Kiadó szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a  MAGYAR SZÉPPRÓZA NAPJA alkalmából  a Három generáció – A megalázottság és a kitaszítottság a magyar prózában  című IRODALMI ESTre február 12-én, hétfőn 18 órakor a Magyar Napló Könyvesboltba. (1085 Budapest, József krt. 70.) Program: Dr. Jánosi Zoltán irodalomtörténész előadása Oláh János prózájáról Részletek Oláh János írásaiból Kakasy Dóra színművész előadásában Papp Dénes és Majoros Sándor olvassák fel írásaikat Dr.(…)