Civil Etikai Konferencia

Napjainkban a gazdasági–pénzügyi válság megrázkódtatásait elszenvedő társadalmakban felértékelődik a közösségi aktivitás. A civil közösségeknek az Európai Unióban nagyobb hangsúlyt kell kapniuk a döntéshozók gondolkodásában, ugyanakkor a közösségeknek is fel kell nőniük egy új, felelős szerepkörhöz. Ezért elengedhetetlen, hogy a civil szervezetek az állami szervekkel és más civil szervezetekkel együttműködve egységes etikai értékrend szerint járjanak el. A magyarországi Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány – a FOKUSZ Egyesület rendezésében – 2013 november 22-én Budapesten egész napos nemzetközi konferenciát szervez. Konferenciánk lehetőséget kínál az innovatív gondolkodásra és utat nyit a megoldási javaslatoknak.

A konferencia helyszíne: Károli Gáspár Református Egyetem díszterme (1091 Budapest, Reviczky u.4.)

A konferencia hivatalos nyelve: angol és magyar, a két nyelv közötti szinkrontolmácsolással.

A konferencia tervezett felszólalói: az Európai Unió országaiból egy-egy jelentős civil szervezet képviselője.

A konferencia előadásaiból – angol nyelven is – kiadványt készítünk, hogy az előadások anyaga a későbbiekben is hozzáférhető legyen.

A Civil Etikai Kódex az alábbi linken megtekinthető:

Civil Etikai Kódex