Civil Etikai Kódex

A 2012-ben megjelent Civil Etikai Kódex azzal a szándékkal jött létre, hogy irányt mutasson a civil szervezeteknek Magyarországon és az Európai Unióban egyaránt. A civilség jelentése, szerepe, feladata, kihívásai számos gondolkodót késztetett hozzászólásra, mely árnyaltabb, összetettebb képet ad a mai civil állapotokról és jövőbeli lehetőségeikről.

A 2013-ban Budapesten megrendezett Nemzetközi Civil Etikai Konferencia teret adott a különböző nézetek kifejtésének. Tizenegy európai ország tizennégy előadója jött el Budapestre, és járult hozzá előadásával a civilség mélyebb megértéséhez.

A felvetett probléma sokrétűsége arra sarkallja Magyarország civiljeit, hogy 2014-ben az Európai Unió mind a 28 tagországának részvételével szervezzen konferenciát, ahol az összes tagország egy-egy jelentős civil szervezete képviselteti magát, és el tudnak fogadni egy, minden tagország számára iránymutató CIVIL ETIKAI KÓDEXET.

STAYING_CIVIL_CIMLAP CIVILNEK_MARADNI_CIMLAP